Oferta nr 277
Hotel:   Ocena Ocena Ocena Ocena Ocena
Mauritius - Mauritius
Afryka
od 13 950 PLN
Junior Suite
od 25 950 PLN
Ocean Suite
od 44 600 PLN
Willa
Cena obejmuje

7 noclegów

podatki i opłaty lokalne
transfer pomiędzy hotelem i lotniskiem
ubezpieczenie KL i NNW
wyżywienie BB (śniadania)
zakwaterowanie dla 1 osoby w wybranym pokoju typu DBL
 

Cena nie obejmuje

dopłaty do HB

przelotu liniami rejsowymi około 3 500 zł
 

One&Only Le Saint Geran

Dostępna: 09.01.2012 - 31.12.2012

Kraj: Mauritius (Afryka)

Nazwa hotelu: One&Only Le Saint Geran

 

Wylot: z dowolnego portu lotniczego w Polsce lub na świecie

Wyślij zapytanie w sprawie oferty

Poleć znajomym

 

MAURITIUS

Mauritius to niewielkie państwo wyspiarskie położone na kilku wyspach na Oceanie Indyjskim. Jego zmienną kolonialną przeszłość można zauważyć zarówno w kulturze, architekturze jak i kuchni. Sprzyjający klimat zachęca do wypoczynku na wyspie przez cały rok.

 

HOTEL ONE&ONLY LE SAINT GERAN

Hotel One&Only Le Saint Geran znajduje się na północno wschodnim wybrzeżu wyspy Mauritius. Kompleks rozpościera się na powierzchni ok. 60 akrów i zajmuje w całości półwysep Belle Mare, o białych piaszczystych plażach i soczyście zielonych tropikalnych ogrodach. Oddalony jest od lotniska o godzinę jazdy samochodem i ok. 40 min od stolicy kraju, Port Louis.

 

Pokoje: Wszystkie pokoje posiadają własny taras lub balkon z widokiem na Ocean Indyjski lub zatokę oraz bezpośrednie wyjście do ogrodu. Wszystkim gościom zapewniono 24-godzinną opiekę lokaja. Hotel oferuje suity w trzech standardach, każdy wyposażony w klimatyzację, płaski ekran z telewizją satelitarną, odtwarzacz DVD/CD, internet z dostępem przez WiFi, stację dokującą do iPoda, suszarkę do włosów, minibarek, kawiarkę Nespresso oraz sejf. Na życzenie dostarczany jest sprzęt biurowy w ramach business service.

Łącznie hotel posiada 117 pokoi typu Junior Suite z łóżkiem typu King-size, 31 pokoi typu Junior Suite z dwoma łóżkami typu Queen-size, 14 suitów typu Ocean Suite oraz jedną willę. Junior Suite ma powierzchnię 65 m2. Charakteryzuje się kolonialnymi wpływami w wystroju wnętrza przy zachowaniu przytulne i intymnej atmosfery. Dominującym elementem wyposażenia jest ogromne, wygodne łóżko typu King-size lub dwa łóżka typu Queen-size, a przestronna garderoba pomieści bagaże nawet czteroosobowej rodziny. Łazienka wyposażona jest w podwójną umywalkę, dużą wannę, prysznic, specjalne oświetlenie oraz osobne WC. Ocean Suite, o powierzchni 119 m2, posiada osobny salon, prywatną jadalnię i dwa osobne tarasy przy sypialni. Z ogromnych okien rozpościera się przepiękny widok na zatokę i wpada do wnętrza naturalne światło dzienne, tworząc przytulną, kojącą atmosferę. Kilka suitów tego typu połączonych jest z suitami typu Junior, stanowiąc idealną opcję zakwaterowania dla rodziny lub znajomych. Willa Le Saint Geran jest klasycznym przykładem wyspiarskiej posiadłości z przepiękna panoramą Oceanu Indyjskiego. Goście willi mają do dyspozycji prywatny basen, dwie sypialnie, w tym jedna z olbrzymich rozmiarów czterodzielnym łóżkiem, druga z dwoma łóżkami typu Qeen-size oraz dwie łazienki, każda z prysznicem i Jacuzzi. Kuchnia, wyposażona w najwyższej jakości porcelanową zastawę, kryształowe szkła i srebrne sztućce, oraz przestronny salon z jadalnią są idealne na towarzyskie spotkania w większej grupie, jak i romantyczną kolację we dwoje. Osobisty kucharz oraz personel obsługi są zawsze do dyspozycji, podobnie jak prywatny lokaj opiekujący się wyłącznie gości willi, którego usługi dostępne są 24 godziny.

 

Kuchnia: Poczynając od potraw przygotowanych przez samego Alana Ducasse, którego restauracje ujmowane są w rankingach przewodników Michelin, do nieskrępowanej atmosfery Pool Bar`u krytego strzechą, goście mają możliwość wyboru spośród kilku restauracji odpowiadających ich nastrojom, okazji i gustom smakowym.
Perłą w kulinarnej koronie Le Saint Geran jest restauracja haute-couture Spoon des Iles, stworzona przez światowej sławy Szefa Kuchni Alaina Ducass. Spoon des Iles jest pierwszym przedsięwzięciem Ducass`a poza Paryżem, po restauracji Spoon Food & Wine. Restauracja serwuje dania kuchni wieloetniczej uzupełnione wybornymi, perfekcyjnie dobranymi winami.
Przy basenie znajduje się gustownie wkomponowana restauracja La Terrasse otwarta przez cały dzień. Serwuje ona dania kuchni regionalnej w postaci szerokiego wyboru ryb i owoców morza, uzupełnione specjalnościami kuchni Azjatyckiej. Kolację uprzyjemnia muzyka na żywo.
Trzecią restaurację Rasoi by Vineet otwarto w 2007 roku. Jej twórcą jest Vineet Bhatia. Jego indyjska restauraja w Chelsea otrzymała miano „Najlepszej Indyjskiej Restauracji Roku” wg przewodników Michelin. Rasoi by Vineet usytuowana jest w prywatnej lagunie z widokiem zarówno na ocean jak i góry. Dania przygotowywane są w tradycyjny sposób m.in. w piecu Tandoor oraz na grillu Tepanyaki. W menu znajdują się również pizze, Dosas, wrapy, indyjskie „Mezzeh”, a curry dnia okraszone jest domowej roboty chutneyem, marynowanymi warzywami i chlebem.

 

SPA One & Only: Hotelowe Spa składa się z ośmiu pomieszczeń zabiegowych, sauny, basenu, butiku z kosmetykami SPA, fryzjera oraz Centrum Fitness. Oferuje szeroką gamę zabiegów na twarz i cale ciało, m.in. w kapsule Hydro Jet, personalizację planów treningowych oraz analizę i poradnictwo w zakresie odżywiania, dbania o urodę i włosy.

 

Fitness Centrum: Centrum oferuje usługi osobistych trenerów na najwyższym, światowym poziomie. Trener towarzyszy podczas wszystkich wykonywanych ćwiczeń, zarówno w czasie zajęć na siłowni, jak i na basenie. Na życzenie układane są specjalne treningi z zakresu gry w golfa i w tenisa, a dla osób uprawiających jogging stworzono usługę partnera do biegania. Użytkowanie sprzętu sportowego jest bezpłatne, natomiast usługi trenerów są dodatkowo płatne.

 

Centrum Manikiuru i Pedikiuru Bastiena Gonzaleza: Bastien Gonzalez,światowej sławy podiatra, ekspert z zakresu chorób stóp, znany ze swej Kliniki Podiatrii i Manikiuru w Paryżu, Monako i Londynie, osobiście wybrał i przeszkolił grupę specjalistów, oferujących wyłącznie usługi manikiuru i pedikiuru. Pedikiur w centrum Bastiena Gonzaleza jest rodzajem specyficznego masażu z naciskiem na uelastycznienie i odżywienie skóry stóp.

 

Sporty wodne: Bezpłatne: nieograniczona możliwość korzystania z nart wodnych w obrębie wyznaczonego terenu, kajaków, żaglówek, rowerów wodnych, desek do windesurfingu. Bezpłatne są również zajęcia fitness na basenie, wycieczki łodzią ze szklanym dnem oraz na nurkowanie ze słomką.
Dodatkowo płatne: Nurkowanie (kursy nurkowania na otwartych wodach zaaprobowane przez PADI i NAUI), zawody w połowie ryb, połów ryb na otwartym morzu, jazda na bananie i rurze, surfowanie z latawcem, wycieczki katamaranem. Prywatne kursy w szkole jazdy na nartach wodnych i desce John`a Battleday`a.

Sporty lądowe: Największym zainteresowaniem wśród amatorów sportów lądowych cieszy się golf za sprawą hotelowego 9-cio dołkowego par 33 pola golfowego, zaprojektowanego przez Gary`ego Player`a. Gra na polu jest bezpłatna dla gości hotelowych. Za drobną opłatą goście hotelu mogą skorzystać z pomocy i porady ekspertów Akademii Golfa One&Only. Jest również możliwość zarezerwowania gry na pobliskim 18-dołkowym polu golfowym One&Only Le Saint Geran.
Do dyspozycji gości pozostaje również 5 oświetlonych kortów tenisowych. Za symboliczną opłatą goście mogą skorzystać z porady trenerów Międzynarodowej Akademii Tenisa Petera Burwash`a.

 

Przedstawiona oferta obejmuje pobyt w hotelu wraz z kosztami podróży. Jest to jedynie nasza propozycja. Jeśli poszukują Państwo innego hotelu zachęcamy do do kontaktu z nami. Jesteśmy pewni, że uda nam się dostosować ofertę do Państwa oczekiwań.

Ponadto informujemy, że publikowane na stronie informacje i ceny nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego ze względu na wahania kursu walut oraz indywidualne potrzeby klienta.